Královéhradecký krajský šachový svaz


Nové webové stránky ŠSČR a krajské webové stránky

Jaroslav Šmíd, předseda KHŠS - 20.11.2017

Dlouho připravovaný nový web ŠSČR se stal v minulých dnech skutečností. Po dlouhých letech příprav si pro jeho spuštění vybrali nejnevhodnější chvíli. Bohužel je to ve chvíli, kdy se rozjíždí všechny soutěže v republice (republikové i krajské), začínají se pořádat turnaje a rozjíždí se nová sezóna. Dlouhá doba letní přestávky asi nebyla vhodná, asi by to přineslo zbytečně mnohem méně komplikací.

Jak to tedy s novým webem a databází vypadá?

Šachový svaz České republiky má své stránky na původní adrese www.chess.cz  Stránky jsou kompletně předělané, snad i o něco přehlednější, což je dobře. Bohužel došlo i k přesunu databáze soutěží. Pokud se chcete dostat do databáze soutěží KHŠS, musíte se proklikat na adresu //www.chess.cz/souteze/kraj-18/rocnik-2017. Zde jsou již aktuální výsledky ze všech našich soutěží. Republikové soutěže se zde dají najít také //www.chess.cz/souteze/vyber-kraje/. Dle mého názoru je tato databáze spíše nepřehlednější, než ta minulá, jelikož abyste našli soutěž, kterou hledáte, musíte rolovat po stránce a projíždět tabulky všech soutěží. Poté, co najdete svoji soutěž, musíte kliknout na tlačítko detail soutěže, aby se Vám objevilo spoustu jiných tlačítek, které již ukrývají informace, které hledáte.

A co krajský web?

Krajské stránky se se změnou republikových stránek staly nedostupné. Díky pohotovému jednání Jirky Bielavského se krajský web přesunul na trochu jinou adresu: //khss.chess.cz/ (pozor!, pokud jsem před tuto adresu napsal www., tak se mi stránky nezobrazily!). Zde již funguje vše tak, jak jsme byli zvyklí. Pouze do databáze soutěží se prozatím nedostanete, musíte přes republikové stránky. V těchto dnech usilovně pracujeme, abychom odkazy na jednotlivé soutěže přepsali podle nové databáze a vy jste se mohli po kliknutí dostat přímo do soutěže, kterou hledáte. Uložte si tedy prosím tento nový odkaz místo starého (chess.cz /kraje/khss) a rozšiřte tuto informaci mezi vaše hráče, aby se na krajské stránky také dostali.

Pokud máte nějaké připomínky, názory a nápady k novému webu ŠSČR, databázi a všemu okolo, napište mi je prosím v tomto týdnu na tento email. Na začátku příštího týdne je předáme republikovému svazu hromadně za celý kraj.

Tomáš Ulman, sekretář KHŠS