Královéhradecký krajský šachový svaz


Na mistrovství Čech kategorií HD8-10 se kraj moc neukázal

Jiří Bielavský, administrátor webu - 20.11.2017

V neděli 19. 11. skončily v Harrachově přebory Čech mládeže kategorií HD10 a HD8.
Ve starších jsme měli poměrně široké zastoupení, ale na výraznější úspěch to nestačilo. Startovní pole mělo šachový počet, stejný jako je políček na šachovnici. Hráči hráli tempem stejným, jako jejich starší kolegové pár týdnů před tím, tedy 90 minut + 30 sekund/tah. Rozdíl byl v tom, že se hrála čtyři dvoukola.
Z našich se nejvýše vyšplhal Matouš Reschel (DDM Třebechovice), a to na 27. místo. Získal je za 5 bodů a prošel k nim podivuhodnou cestou. Prohrál první tři partie, pak do něj něco vjelo a zaznamenal pět výher za sebou!
O dvě místa a o půl bodu za ním skončil Matěj Levitner (Ortex HK). Dařilo se mu obráceně než Matoušovi, začal 2,5/3 a končil půlkou v poslední třetině. Hned za ním se umístil Ondřej Svoboda (Lipky HK), také 4,5 bodu.
Na 37. místě byla Elen Hetfleišová (Panda Rychnov), v pořadí dívek byla sedmá. Následovali 46. Anna Reschelová (DDM Třebechovice) 4 body, 54. Vít Jakubec (Jičín) a 55. Stela Archlebová (Hronov), oba 3 body, a 59. Viktor Vondruška (Lipky HK) 2,5 bodu.

V osmičkách jsem ve výsledkové listině našel jen Josefa Reschela (DDM Třebechovice), obsadil 36. místo z 51 a získal 4 body. Rodinná výprava Reschelů může být spokojena, celkem 13 bodů :-).