Královéhradecký krajský šachový svaz


Zahájení soutěží družstev odloženo, jedná se o jejich ukončení

Jan Slavík, STK - 29.12.2020

Aktualizace 7.1.  Stále trvají vládní omezení sportovních aktivit, a proto znovu odkládáme termín možného začátku krajských soutěží družstev na neděli 31.1. V současné době se začíná jednat o možném zrušení mistrovských soutěží družstev dospělých 2020/2021, případně o změně systému jejich konání.

Jan Slavík, STK KHŠS

Opatření v České republice neumožňují zahájení soutěží. Do konce roku 2020 se již hrát nebude.

O případném zahájení budete informováni.

———————————————–

Aktualizace 1.12. Nastavení vládních podmínek pro konání sportovních soutěží obsahuje maximální počet 10 osob ve vnitřních prostorech. Než dojde k vyjasnění této podmínky, šachové soutěže družstev nebudou zahájeny. Podmínku ochrany nosu a úst (roušky) při partii mohou šachisté akceptovat, na rozdíl od sportovců vykonávajících větší fyzickou zátěž.

STK ŠSČR vydala usnesení, že v neděli 6.12. je možné zahájení soutěží družstev, pokud to umožní uvolnění epidemiologických omezení. V neděli může vláda vyhlásit na svém jednání 3. stupeň PES, který již umožňuje konání sportovních soutěží, samozřejmě za dodržení všech hygienických opatření. Jestliže se budou hrát ligové soutěže a zároveň nebudou vyhlášeny přísnější podmínky pro Královéhradecký kraj, v neděli 6.12.2020 se bude hrát podle losu 4. kolo soutěží KS východ a KS západ. Potvrzení o sehrání nebo odložení kola bude zveřejněno nejpozději 1.12. Jan Slavík, předseda STK KHŠS