Královéhradecký krajský šachový svaz


KP mládeže do 20 let v Havlovicích – závěrečná zpráva ředitele

Daniel Roischl - 22.9.2021

Ve dnech 18 a 19. 9. 2021 proběhl v Havlovicích odložený krajský přebor pro hráče HD 14 – 20. Opět to bylo ve velice krásném kulturním domu v Havlovicích.
Po provedené prezentaci se přišlo na menší problém – zatím co mladší věkové kategorie měli hráčů dostatek, tak starší kategorie, ani po jejich sloučení daný počet nedali. Proto jsme po konzultaci 18 sloučili se 14 a 16 s 20. Pak  obě skupiny měly po 16 hráčích. První kolo dostalo trochu časový skluz, protože nám začal stávkovat PC, ale časové manko se nám povedlo dohnat. Před odstartováním prvního kola byl panu Johnovi předán dar od jednoho ze sponzorů, protože v tomto roce oslavil už velice krásné šedesátiny. Čtvrté kolo již pokračovalo normálně v neděli od 8 hodin. Kdo chtěl, mohl spát v hezké ubytovně, která byla od KD vzdálena jen 100m.

Kuchyně u místní školy nám opět připravila velice dobré obědy. Je tedy nutno pochválit hlavního rozhodčího pan Johna, který se výborně zhostil všech problémů. Pak i pana Ulmana, který nám všechno velice dobře zpracovával na PC. O pochvale kuchařek už byla řeč, pochvalu musím také směřovat k obci Havlovice, která nám KD připravila k dokonalé spokojenosti. Musíme také pochválit i naše hlavní sponzory turnaje, jako je nadace ČEZ, firma Seco a ředitel KRNAPU pan Robin Böhnisch. Dále děkujeme firmě Nevel za velice krásné diplomy, a také za velice krásné ceny od firmy Condor

Budeme se těšit a doufáme, že se nám povede tento přebor udělat v normálním termínu před Velikonocemi roku 2022, jelikož tento termín se nám již povedlo v Havlovicích zabookovat.

Bydelský Tomáš, ředitel krajského přeboru HD 14 až 20