Královéhradecký krajský šachový svaz


Krajským přeborníkem v bleskovém šachu pro rok 2021 se stal Pavel Jirásek

Tomáš Ulman - 26.9.2021

Závěrečná zpráva Velikonoční turnaj v bleskovém šachu 2021 v Hostinném

Jubilejní 65. ročník Velikonočního šachového turnaje v bleskovém šachu proběhl na tradičním místě – Národní dům Hostinné – ale v netradiční čas. Kvůli opatřením v boji s onemocněním COVID-19 nemohl proběhnout turnaj klasicky na jaře, a proto se uskutečnil až 25. září tohoto roku.

Turnaje se zúčastnilo celkem 36 hráčů nejen z našeho kraje, ale i například z Polska, odkud přijela celkem početná delegace. Každý hráč během turnaje odehrál 15 partií, které rozhodli o vítězi několika kategorií – o titulu krajského přeborníka, o vítězi celého turnaje, o nejlepším hráči města Hostinného a o nejlepším žákovi.

Pokud by totiž turnaj probíhal tradičně na jaře, byl by den před hlavním turnajem odehrán také žákovský turnaj. Takto jsme byli nuceni žákovskou kategorii spojit s hlavním turnajem. Díky změně termínu turnaje došlo i ke změně rozhodčího. V letošním roce nás celým turnajem doprovázel Jiří John z Hořic, který turnaj odřídil na výbornou a dodal mu potřebnou úroveň.

Tak jako každý rok byly pro všechny hráče připraveny zajímavé odměny a bohaté občerstvení.

A teď již k jednotlivým výsledkům:

Nejlepším hráčem celého turnaje a zároveň i přeborníkem Královéhradeckého kraje se stal Pavel Jirásek z oddílu Šachový klub Lípa. Na druhém místě v celém turnaji skončil David Gloser z oddílu 2222 ŠK Polabiny a na třetím místě v turnaji (a druhém místě v krajském přeboru) se umístil Jan Lajbl z Šachového klubu Jičín. Třetí místo v krajské přebor pro sebe vybojoval Míša Stejskal z TJ Jiskra Hořice v Podkrkonoší.

Nejlepším hráčem města Hostinného se stal Petr Buchar, který hraje za oddíl Jičína. Nejlepším žákem se stal Michal Stejskal z Hořic, na druhém místě skončil Filip Musil z Mladé Boleslavi a na třetím místě se umístil Jakub Černý z domácího oddílu.

Kompletní výsledky je možno najít na adrese //chess-results.com/tnr580741.aspx?lan=5&art=1

Fotografie z turnaje naleznete na našich webových stránkách //hostinnejfs.estranky.cz/

Na závěr bych rád poděkoval všem sponzorům tohoto turnaje – Královéhradeckému kraji, městu Hostinné a Královéhradeckému krajskému šachovému svazu – a také všem hráčům za jejich účast.

Tomáš Ulman
TJ Tatran Hostinné