Královéhradecký krajský šachový svaz


Propozice okresního kola přeboru škol Hradecka 2015

Jiří Bielavský, administrátor webu - 19.11.2015

Okresní kolo přeboru škol Hradecka v šachu 2015

Pořadatel: SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové a Královéhradecký krajský šachový svaz

Ředitel soutěže: Jan Slavík, KHŠS

Za pořadatele: Ing. Petr Jecha

Hrací místnost: Hradec Králové, SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové, Hradební 1029, spojení od nádraží ČD trolejbusem č. 2 nebo č. 7.

Termín: úterý, 8. prosince 2015

Prezence: 8.00 – 8.25 hod. zahájení turnaje v 8.30 hod.
13.30 – 14.00 hod. ukončení soutěže

Kategorie: A/ žáci 1. – 5. tříd ZŠ
B/ žáci 6. – 9. tříd ZŠ a příslušných ročníků víceletých gymnázií
C/ žáci středních škol

Družstva: Čtyřčlenná družstva žáků stejné školy z okresu Hradec Králové, jedno družstvo v každé kategorii za školní zařízení.
V případě menšího počtu přihlášených je možný start dalšího družstva za školu– zájem uveďte v přihlášce.
Vedoucí družstva bude předem informován.

Soupiska: Soupiska družstva školy se předkládá při prezenci a musí být potvrzena vedením školy. Uveďte jméno a příjmení, datum narození, VT/ELO a navštěvovanou třídu u všech hráčů. Na soupisce mohou být uvedeni čtyři hráči a dva náhradníci, hostování není povoleno.
Hráči jsou na soupisce řazeni podle výkonnosti. Hráč může být na soupisce nasazen tak, aby jeho ELO ČR nebylo o 100 a více bodů nižší, než kterýkoliv hráč nasazený na soupisce za ním a současně aby nebylo o 100 a více bodů vyšší, než kterýkoliv hráč nasazený na soupisce před ním. U hráčů bez ELO platí nasazovací koeficienty (3.VT = 1250, 4.VT = 1100, 5.VT = 1000). Platí VT uvedené v databázi členů ŠSČR.

Přihlášky: Písemně do 5. prosince 2015 na e-mail:petr@jecha.name a kopii na Jan-Slavik@seznam.cz

Startovné: Za každé družstvo 140,- Kč ,
snížené startovné 70,- Kč bude hradit družstvo školy, kde proběhne základní kolo v šachu (přebor školy). Pro přiznání slevy je třeba zaslat výsledkové listiny do 4. prosince 2015 elektronickou poštou na adresu: petr@jecha.name a kopii na adresu Jan-Slavik@seznam.cz.
Hrací předpis: Hodnocení družstev olympijským způsobem (počítá se skóre).
O pořadí rozhoduje:
1) součet bodů
2) vzájemný zápas
3) individuální výsledek na 1., 2., a 3. šachovnici.
Systém hry bude určen na místě podle počtu družstev v jednotlivých kategoriích, při menším počtu každý s každým, tempem 20 minut na partii a hráče podle pravidel FIDE pro rapid šach bez povinného zápisu.

Materiál: Na každé družstvo donese dvě kompletní šachové soupravy (figurky + šachovnici) standardní, turnajové velikosti a dvoje šachové hodiny.
Šachovou soupravu + hodiny lze též zapůjčit v místě konání přeboru od KHŠS za poplatek 50,-Kč. Od poplatku 50,-Kč jsou osvobozeny týmy sestavené výhradně z neregistrovaných hráčů (toto bude kontrolováno z databáze při prezentaci!). Požadavek na zapůjčení je nutno nahlásit předem – nejlépe zároveň s přihláškou do 5.12.2015!

Ceny: Pro nejlepší družstva diplomy, drobné ceny pro všechny účastníky.

Postup: Dvě nejlepší družstva v každé kategorii postupují do krajského kola.

Upozornění: Bezpečnost žáků zajišťuje v plném rozsahu vysílající škola /viz vyhláška MŠMT ČR č. 55/2005 Sb. §7, odst. 2/. Účastníci nejsou pojištěni zvláštní pojistkou proti úrazu ani krádeži. Hráči musí mít kartu pojištěnce. Za zdravotní stav, dodržování bezpečnosti a kázeň účastníků soutěže odpovídá vedoucí družstva.

Ing. Petr Jecha, za pořádající organizaci
Jakub Šafařík , za KM KHŠS