Královéhradecký krajský šachový svaz


Propozice okresního kola přeboru škol Jičínska 2015

Jiří Bielavský, administrátor webu - 21.11.2015

KHŠS ve spolupráci s oddílem šachu TJ Jiskra Hořice pořádá
Okresní kolo Přeboru základních a středních škol Jičínska v šachu

Termín: pondělí 7. prosince 2015
Místo: sokolovna, Erbenova 1081, Hořice
Kategorie:
I.    žáci z 1. – 5. tříd ZŠ
II.   žáci z 6. – 9. tříd ZŠ a příslušných ročníků osmiletého gymnázia
III.  studenti a žáci středních škol
Podmínka příslušnosti k danému ročníku školy musí být splněna s tou jedinou výjimkou, že družstva kategorie II. a III. mohou být doplněna i žáky mladšími při splnění podmínky příslušnosti k jedné škole. Každý hráč však může hrát  v jedné úrovni pouze za družstvo jedné věkové kategorie.
Právo účasti: čtyřčlenná družstva škol jičínského okresu, všichni hráči družstva musí být žáky téže školy. Školu by mělo reprezentovat v dané kategorii pouze jedno družstvo.
Žáci nižších ročníků mohou startovat v kategorii vyšších ročníků pouze v případě, že se soutěže nezúčastní ve své kategorii.
Systém a tempo bude určen na místě podle počtu družstev v jednotlivých kategoriích, při menším počtu každý s každým, tempem 25 minut na partii a hráče. Hrát se bude dle „ Pravidel šachu FIDE“ platných od 1.7.2014. Hodnocení družstev olympijským systémem (za každou výhru na šachovnici 1 bod, za remízu ½ bodu).
O pořadí rozhoduje:  1) součet bodů, 2) vzájemný zápas, 3) individuální výsledek na 1., 2. a 3. šachovnici.
Přihlášky a výsledkové listiny školního kola: do 3.12.2015 na e-mailovou adresu: kamcasafarik@seznam.cz  event. tel. 774 941 307.  Družstva, nepřihlášená do tohoto termínu, nebudou moci z kapacitních a organizačních důvodů hrát.
Časový rozpis: 7:45 – 8:00 prezentace; 8:15 zahájení, cca v 13:00 ukončení.
Pořadatel: Jakub Šafařík
Hlavní rozhodčí: Otakar Dousek
Příspěvek účastníků: 200,- Kč za družstvo (školy, které zašlou do 3.12.2014  výsledkovou listinu základního kola, pouze 100,-Kč) – bude použito na nákup trofejí a upomínkových předmětů pro účastníky.
Při prezentaci předloží každé družstvo soupisku, obsahující jména, příjmení a navštěvované ročníky jednotlivých hráčů, potvrzenou ředitelstvím školy, za kterou družstvo startuje. Na soupisce může být uvedeno nejvýše 6 hráčů či hráček. Hráči jsou na soupisce řazeni podle výkonnosti. Hráč může být na soupisce nasazen tak, aby jeho ELO ČR nebylo o 100 a více bodů nižší, než kterýkoliv hráč nasazený na soupisce za ním a současně aby nebylo o 100 a více bodů vyšší, než kterýkoliv hráč nasazený na soupisce před ním. U hráčů bez ELO platí nasazovací koeficienty (3.VT = 1250, 4.VT = 1100, 5.VT = 1000). Platí VT uvedené v databázi členů ŠSČR.
Bezpečnost účastníků:
1. Účastníci nejsou pojištěni zvláštní pojistkou proti zranění či krádeži.
2. Za bezpečnost a ochranu zdraví v plném rozsahu zodpovídá vysílající škola (viz vyhláška MŠMT ČR č. 55/2005 § 7 odst. 2)
Ceny: pro nejlepší družstva a jednotlivce poháry, diplomy a medaile, drobné ceny pro všechny účastníky.
Postup: Dvě nejlepší družstva v každé kategorii postupují do krajského kola
Různé: Hráči i doprovody jsou povinni se přezouvat, každou školní výpravu bude doprovázet zodpovědná osoba starší 18 let, která bude po celou dobu turnaje přítomná v hracím sále či prostoru pro odpočinek a bude dohlížet na chování a bezpečnost svých svěřenců.
Turnaj finančně podpořil Královéhradecký kraj.