Královéhradecký krajský šachový svaz


Ligové soutěže rozlosovány – v našem kraji se bude hrát Extraliga!

Jaroslav Šmíd, předseda KHŠS - 31.7.2016

O víkendu byly v Pardubicích rozlosovány soutěže družstev. Nás může těšit, že po několika letech máme zastoupení v nejvyšší soutěži Extralize ČR, která se bude hrát v Jičíně.

Jičín bude mít premiéru v domácím prostředí hned v prvním dvojkole 8. a 9. října, když přivítá Frýdek-Místek a Litovel. V domácím prostředí se představí ještě 28. a 29. ledna, to se utká s Lysou nad Labem A a B. (Z Jičína jdou informace, že jedno dvojkolo by se mohlo hrát v Hradci Králové.)

Potěšitelná zpráva je také na 1. lize, kde po odstoupení Nového Boru B zbylo místo pro Slavii Hradec Králové, která zahájí novou sezonu 16.10. na Smíchově. Druhý účastník západní skupiny ŠK AD Jičín B zajíždí také do Prahy, kde se utká s Vyšehradem. Východní skupinu bude hrát Region Panda, která soutěž zahájí doma s Havířovem.

Druholigové zástupce máme ve skupinách B a D. Tradičně nepřál los vítězi KP Hořicím, které čeká cestování na sever Čech. Soutěž zahajují 9. 10. v Liberci, kde se utkají s Deskem. Druhým zástupcem je Jičín C, který zajíždí do Litoměřic. Ve skupině D máme zástupce v družstvech ŠK Lípa, který se v 1. kole utká s Ústím nad Orlicí a Slavia HK B, která přivítá Gambit Jihlava.

Podrobnější los najdete na Los ligových soutěží 2016/17