Královéhradecký krajský šachový svaz


Lukáš Zelba z Ortexu je mistrem republiky H8!

Jiří Bielavský, administrátor webu - 14.5.2017

Nečekaným úspěchem pro náš kraj skončilo mistrovství republiky kategorie H8, které se hrálo tento víkend v Malenovicích pod Lysou horou. Na start osmiček nastoupilo 98 chlapců a po 9 kolech v konečném pořadí stanul na příčce nejvyšší náš Lukáš Zelba! Hráč ŠK ORTEX Hradec Králové s ratingem 1122 procházel turnajem dost suverénně. V sobotu vyhrál všech šest partií, k nimž nastoupil, přičemž porazil prvního a druhého nasazeného (ratingy přes 1600 a 1500). První nedělní partii sice prohrál, ale zbylé opět vyhrál a nakonec se dělil o první místo se svým přemožitelem Fiňkem z Liberce. Získat osm bodů z devíti partií a nebýt samostatně první, to se často nevidí. Pomocné hodnocení pak přisoudilo první místo Lukášovi, kterému srdečně gratulujeme!

Výsledky hráčů z KHŠS, kategorie H8
1. Lukáš Zelba 8, 34. Ondřej Svoboda 5, 54. Viktor Vondruška 4 (oba ŠŠPM Lipky HK), 57. Michal Dušánek 4, 82. František Bažant 3 (oba Region Panda), 85. Josef Reschel 3 (ŠK DDM Třebechovice pod Orebem), 88. Daniel Jan Krautschneider 2,5 (Region Panda)

Také v kategorii D8 se naše dvě hráčky neztratily a patří jim naše gratulace! V konkurenci dalších 27 hráček se hezky umístila Anna Reschelová z ŠK DDM Třebechovice pod Orebem. Získala úctyhodných 6 bodů, což jí vyneslo 6. místo! Také Ellen Lukášková (ŠK ORTEX Hradec Králové) může být velmi spokojena, když s 5 body obsadila 9. místo.