Královéhradecký krajský šachový svaz


Výsledky 5. Velké ceny KHŠS, hrané jako KP HD8 a KP rapid

Ondrej Ruda - 8.4.2019

V Rychnově zvítězili Zelba, Dušánek, Levitner, Vestfál, Janouch a tým pořadatelů.

V Rychnově nad Kněžnou se ujal Region Panda uspořádání 5. Turnaje Velké ceny Královéhradeckého kraje. S ohledem na excentrickou polohu Rychnova v kraji je nepochybně úspěchem účast 89 dětí v pěti kategoriích. Soutěž se konala v Gymnáziu F. M. Pelcla a domácí tým pořadatelů by se klidně mohl jmenovat SRPŠ Pandy, protože 19 domácích dětí bylo doprovázeno 16 rodiči, 5 dorostenci a 2 členy oddílu dospělých, tedy 23 lidmi.

Jednotlivé kategorie se hrály v učebnách. Soutěž po šachové stránce řídili domácí dorostenci Martin Buločkin, Jan Horák, Václav Till a Vladimír Martyniuk a hráči Pandy Milan Dvořák a Ilja Mareš.

HD8 – nejmladší kategorie dětí do 8 let se hrála zároveň jako krajský přebor v této kategorii.

Krajským přeborníkem se stal Josef Zelba (Ortex HK) 2. byl Štěpán Kroulík (Region Panda) oba 6, 3. Roman Holubář (ŠŠPM Lipky HK) 4,5. Mezi dívkami byla na pomocné hodnocení lepší Eva Archlebová z Hronova před sestrou Ivou (obě 3 body).

Další kategorie se hráli jako krajský přebor v rapid šachu mládeže.

HD10 – 1. Michal Dušánek 7, 2. Daniel Jan Krautschneider, 3. Václav Kroulík oba 5 – všichni Region Panda! Mezi dívkami byla nejlepší 5. Anna Reschelová z Třebechovic před 6. Ellen Lukáškovou z Ortexu (obě 4,5) a Anetou Hlubučkovou (ŠŠPM Lipky HK – 3 body).

HD12 – 1. Matěj Levitner (Ortex HK) 6,5, 2.Matěj Komora (ŠŠPM Lipky HK) 6, 3. krajská přebornice Lada Zelbová (Ortex HK – 5) před Stelou Archlebovou (Hronov – 4,5) a Elen Hetfleischovou (Region Panda – 4).

HD14 – 1. Jan Vestfál (ŠŠPM Lipky HK) 5,5, 2. Filip Rokoš, 3. Jan Reschel (oba Ortex HK) 5. Mezi dívkami byla nejlepší Anna Voříšková z Ortexu před Šárkou Marxovou z Jaroměře a Michaelou Šmejdovou z Náchoda.

HD16 – 1. Jáchym Štěpán Janouch (ŠK Jičín) 7, 2. Pavel Kačírek (Region Panda) 6, 3. Kamil Majoroš (Třebechovice) 4,5.

Kompletní výsledky:

5. Velká cena KHŠS 

Skvělým manažerem Pandy byl Pavel Kumpošt, který získal pro soutěž nejen celý tým rodičů, ale sám oslovil desítky firem, a některé z nich dětskému turnaji pomohly velmi výrazně. Výsledkem byl mimořádně bohatý cenový fond.  O bufet se staraly Lada Hetleischová, Jana Kumpoštová, Klára Poláčková, pořadatelskou službu zvládli Petr Kačírek, Milan Bažant, František Dušánek, Jana Biedermanová, Milena Koblicová a další rodiče, kteří se starali i o dozor nad dětmi. Děti se potom odreagovaly na dětském hřišti i posilovacích strojích před halou R. Šebrleho.

Jiří Daniel, ředitel soutěže

 

Pozn. Byly vyhlášeny též celkové výsledky seriálu Velké ceny. Celkové výsledky a závěrečná zpráva z Velké ceny budou zveřejněny v nejbližší možné době.

Ondřej Ruda