Královéhradecký krajský šachový svaz


Soustředění talentů bude 27.4. so + 28.4. ne v Jaroměři

Daniel Roischl - 17.4.2019

Zvu vás všechny na další soustředění talentů v Jaroměři, které proběhne v sobotu a v neděli 27.4. + 28.4. Sobotní termín zůstává dle dlouhodobého plánu soustředění a nedělní termín bude místo soboty 18.5.. Myšlenka spojit soustředění v sobotu a v neděli mě provází už dlouho a v republice je to častější model, než soustředění jednodenní. V některých krajích jsou soustředění i třeba čt+pa+so+ne s přespáním. Naše soustředění bude bez přespání a budou to tedy 2 jednodenní akce za sebou. Důvody jsou celkem 3. Tím prvním je to vyzkoušet, ten druhý je zaneprázdněnost trenérů a ten třetí je zaneprázdněnost moje, kdy pořádat každou akci je minimálně týden příprav a toto by mohlo být efektivnější. Doufám, že tuto malou změnu uvítáte a všichni tak můžeme v dubnu uzavřít sezónu, vyřešit známky ve škole a připravit se na letní turnaje v červenci. Těm, kterým neděle nevyhovuje se omlouvám.

 

Překvapení bude veliké…. Na sobotu a neděli mám potvrzeného profesionálního trenéra, autora mnoha skvělých šachových knížek a extrenéra reprezentace ČR IM (skoro GM) Davida Kaňovského. David bude mít v sobotu skupinu A a v neděli skupinu B. Jeho přednášky jsou skvělé a máte se rozhodně na co těšit.

Orientační přehled:

Sobota 27.4.

A – Kaňovský, B – Roško, C – ještě upřesním, D / D+E – Rošková

Neděle 28.4.

A – Petr, B – Kaňovský, C – Roško, D – Čech, E – Rošková

 

David přijede už v pátek a připraví nám v HK VIP soustředění 15-19h. VIP soustředění bude pro 10 vybraných talentů a nominace ještě pošlu. Upřednostním A – skupinu talentů starších doplněnou o talenty z B skupiny podle účastí na akcích, ratingu a výsledků na turnajích v poslední době, popřípadě doporučení trenérů a divokých karet. Nominace mi můžete posílat na lubos.rosko@email.cz. Podle účastí talentů ze skupiny A, uvolním místa pro skupinu B.

 

Akce v sobotu začne v 9h a skončí v 15h a v neděli také 9-15. Obědy klasicky v restauraci Hlavní Stráž. Přihlášky prosím do úterý 23.4. do 18h.

S sebou přezůvky, svačinu, sešit na poznámky a dobrou náladu 😊.

Soustředění doporučuji rozhodně navštívit. Berte to jako rozlučkové soustředění s touto sezónou a pravděpodobně rozlučkové soustředění v Jaroměři. V dalším roce některé věci změním, ještě dolaďuji systém, předběžné info vám dám na soustředění. Včas pak napíšu o všem zprávu. Teď určitě využijte možnosti zatrénovat si s profíky GM, IM.

Luboš Roško, krajský trenér