Královéhradecký krajský šachový svaz


Velká cena KHŠS 2019-20 závěrečná zpráva a celkové výsledky

Ondrej Ruda - 1.2.2020

Velká cena KHŠS 2019 – 2020

Alespoň jednoho z pěti turnajů letošní Velké ceny se zúčastnilo 175 hráčů, z toho 37 dívek. Velký dík patří organizátorům jednotlivých turnajů – všechny turnaje proběhly bez problémů, v přátelské atmosféře. Uspořádání tak velkého turnaje vyžaduje dlouhodobé přípravy a plné nasazení početného týmu organizátorů, rozhodčích i rodičů, kterým bych chtěl moc poděkovat. Rekordní účast byla na závěrečné Velké ceně na ZŠ J. Gočára v Hradci Králové, které se zúčastnilo 132 hráčů a hráček.

Novinkou letošního ročníku byla skutečnost, že se hrály jen čtyři turnaje, tři nejlepší výsledky se započítávaly do celkového pořadí. Původní pátý turnaj se hraje samostatně jako krajský přebor mládeže v rapid šachu.

V nejstarší kategorii do 16 let (2004 a mladší) byl mezi 21 účastníky nejlepší Filip Rokoš z ŠK Lípa. V kategorii startovaly 4 dívky, z nichž nejlepší byla Anna Voříšková ze ŠŠPM Lipky, která by ještě mohla startovat v kategorii do 14 let.

V kategorii do 14 let (2006 a mladší) alespoň 1 turnaj odehrálo 28 hráčů, celkovým vítězem se stal Jan Dedek ze ŠŠPM Lipky HK. Mezi 5 dívkami byla nejlepší Lada Zelbová z ŠK Lípa. Tato kategorie byla nejvyrovnanější, každý turnaj měl jiného vítěze a o celkové prvenství se bojovalo do posledního kola závěrečného turnaje.

V kategorii do 12 let (2008 a mladší) nastoupilo 44 hráčů a hráček. Nejlepší byl Michal Dušánek z rychnovské Pandy, mezi 9 dívkami kralovala Stela Archlebová z TJ Jiskra Jaroměř.

V kategorii do 10 let (2010 a mladší) suverénně kralovali hráči rychnovské Pandy. Nejvíce bodů nasbíral Daniel Jan Krautschneider, druhý byl Václav Kroulík, další hráči Pandy Jan Snopek a František Bažant skončili na 4. a 5. místě. Mezi 13 dívkami byla nejlepší Ellen Lukášková z ŠK Lípa.

Mezi nejmladšími do osmi let (2012 a mladší) mezi 32 účastníky suverénně zvítězil Štěpán Kroulík z rychnovské Pandy, mezi 6 dívkami byla nejlepší Jana Rudová z ŠK Lípa.

Celkové výsledky

Velká-cena-2019-20-celkově

Ondřej Ruda

KM KHŠS