Královéhradecký krajský šachový svaz


MČR družstev mladších žáků

Ondrej Ruda - 11.6.2021

Panda se posunula do boje o medaile! V sobotu odpoledne zářilo družstvo Region Panda, porazilo nejprve Říčany a poté i Staré Město a v neděli hraje na prvním stole s průběžným lídrem z Klatov. Lípa nestačila na BŠS, ale ještě zmobilizovala síly na zápas s VŠTE ČB a drží se ve středu tabulky.

Druhým dnem pokračuje MČR DMŽ. Rychnovská Panda stoupá tabulkou vzhůru. Po výhře nad Náměští a remíze s Jundrovem si Panďáci připsali výhru nad nebezpečným Unichessem a odpoledne budou hrát na třetím stole s Říčany. Lípa statečně bojuje, přetlačila Teplice, až po boji podlehla Říčanům a remizovala s Jundrovem.

V pátek 11. 6. bylo v pražském hotelu Don Giovanni rozehráno MČR družstev mladších žáků. Rychnovská Panda trochu překvapivě prohrála v prvním kolem s Opavou, aby ve druhém kole suverénně přehrála Ústí nad Labem. O překvapení se postarala i Lípa, když přehrála družstvo Liberce, kterému v sestavě chyběl jeho nejlepší hráč. Ve druhém kole Lípa nestačila na favority ze Starého Města, jediný čestný úspěch si připsal Lukáš Zelba v nejdelší partii prvního dne.

//chess-results.com/tnr564508.aspx?lan=5&art=63&turdet=YES