Královéhradecký krajský šachový svaz


Šachový tábor – 2. den

Svatava Ptáčková - 19.8.2013

2. den – neděle 18.8.2013
Všechny asi potěšila snídaně – zapečené toasty se šunkou a sýrem. Po ní následovala první šachová lekce ve skupinách. Odpoledne byl promítnut film – Cesta kolem světa za 80 dní. Zahájily se také první hry do celotáborové soutěže.
Tibetský mnich – V této disciplíně museli soutěžící ukázat, že svou moudrostí a vynalézavostí dokáží konkurovat zkušeným tibetským mnichům Aloisovi a Káťe. Jejich cílem bylo zapamatovat si přesné pořadí dvanácti barevných míčků a poté zpaměti postavit jejich repliku. Ač tibetský mnich Alois (popř. Káťa) nasadili laťku více než vysoko, většina dětí se s úkolem poprala dobře a slavila velké úspěchy.
Zavazadlo – Děti měly za úkol zapamatovat si věci, které vidí na dece a po uražení krátké vzdálenosti sdělit vedoucí, co že se to vlastně na oné dece nachází. Každý soutěžící musel nahlásit originální věc. V případě, že někdo opakoval věc, která již byla řečena, musel vzdálenost urazit znovu a zapamatovat si věc jinou. Ač většina dětí zvládla soutěž na výbornou, našli se i tací, kteří si trať zopakovali i osmkrát.
Kromě jiných úkolů měly také děti dnes vymyslet názvy pro své týmy. Po celodenním bádání se nakonec rozhodly takto:
1. skupina – HUÓ
2. skupina – Aljašský snickers
3. skupina – Kazachstán
4. skupina – Patagonie

Šachový tábor – 1. den