Královéhradecký krajský šachový svaz


Výsledky přeboru škol okresu Trutnov

Jiří Bielavský, administrátor webu - 15.12.2015

Okresní přebor škol okresu Trutnov

V úterý 8. 12. 2015 se v malé tělocvičně Gymnázia a SOŠ Hostinné konal okresní přebor škol v šachu. O titul přeborníka okresu přijelo bojovat 7 škol ve třech kategoriích.

V kategorii středních škol se zúčastnila Lesnická akademie Trutnov (ČLA), Střední průmyslová škola Trutnov a Gymnázium Trutnov. Tuto kategorii jasně ovládli hráči Gymnázia Trutnov, kteří ve všech zápasech ztratili pouze půl bodu. Hráči této školy se stali i nejlepšími hráči na jednotlivých šachovnicích, za což dostali malou odměnu. Na druhém místě v této kategorii se umístila Stření průmyslová škola Trutnov, která v souboji s ČLA získala více partiových bodů. Hráči ČLA skončili na třetím místě. Gymnázium Trutnov a Střední průmyslová škola tímto získávají právo na postup do Krajského přeboru škol.

V nejmladší kategorii (1. – 5. třída) se zúčastnila pouze jedna škola. Hráči Základní školy Špindlerův Mlýn se proto stali vítězi této kategorie a mají také právo postupu do Krajského přeboru. Aby si i tito nejmenší hráči zahráli, byli přiřazeni do kategorie 6. – 9. třídy, ale jejich výsledky se do konečného součtu této kategorie nepočítaly.

V kategorii 6. – 9. třídy se utkaly tři školy (Základní škola Náchodská Trutnov, Gymnázium a SOŠ Hostinné a Základní škola Rudník) doplněné o Základní školu Špindlerův Mlýn. Zde dominovali hráči Základní školy Náchodské Trutnov a se 13 body se stali přeborníky okresu. Na druhém místě se umístilo Gymnázium Hostinné se 7 a půl body a na třetím místě skončila Základní škola Rudník. Hráči Základní školy Náchodské dominovali i na jednotlivých šachovnicích a získali za to drobnou odměnu. Základní škola Náchodská a Gymnázium Hostinné získaly právo na účast v Krajském přeboru.
Všechna družstva získala za svá umístění poháry a věcné odměny.

Na závěr bych chtěl poděkovat hlavně Gymnáziu Hostinné za poskytnutí prostor a možnosti uspořádat tuto akci. A školám, které postupují do Krajského přeboru, bych chtěl tímto popřát hodně štěstí.

Tomáš Ulman
šachový oddíl TJ Tatran Hostinné

6. - 9. třída
Poř.	Družstvo		Part.	+	=	-	Body	MP
1	ZŠ Náchodská Trutnov	4	3	1	0	13	7
2	Gymnázium Hostinné	4	1	1	2	7½	3
3	ZŠ Rudník		4	1	0	3	3½	2
4	ZŠ Špindlerův Mlýn	0	0	0	0	0	0


Střední školy
Poř.	Družstvo		Part.	+	=	-	Body	MP
1	Gymnázium Trutnov	4	4	0	0	15½	8
2	SŠ Průmyslová Trutnov	4	1	0	3	5	2
3	ČLA Trutnov		4	1	0	3	3½	2