Královéhradecký krajský šachový svaz


Velká cena města Hostinné – nejvíce zlatých bral Region Panda

Tomáš Ulman - 26.2.2018

V sobotu 24. 2. 2018 proběhl již 4. turnaj seriálu Velkých cen KHŠS. Tento turnaj se konal v Hostinném a přijelo na něho 74 hráčů z celého kraje. Hráči všechny své zápasy odehráli na Základní škole Karla Klíče, kde pro ně bylo připraveno 5 hracích místností a jedna oddechová a o občerstvení se zde starali dámy z DDM Hostinné. Hlavním rozhodčím celého turnaj byl Jirka John, který odřídil i kategorii č. 3. Kategorii č. 1 řídil domácí Jakub Ciler, kategorii č. 2 Honza Rusnák, kategorii č. 4 odřídil pan Brož a kategorii č. 5 odřídil pan Daniel. Posledním dvěma pánům musím obzvláště poděkovat, jelikož i zde zapracovala chřipková epidemie a dva rozhodčí mi skolila chřipka. Panové je nahradili a kategorie odřídili, za což jim moc děkuji. Celý turnaj včetně fotografií se dostal i na stránky Krkonošského deníku, podívat se můžete zde. Fotogalerii z turnaje naleznete také zde.

A teď již k jednotlivým kategoriím:

Kategorie č. 1 – 2002 a mladší – rozhodčí Jakub Ciler
V nejstarší katogorii hrálo 8 hráčů. I když se hrálo švýcarským systémem, zahrál si každý s každým. Vítězem v této kategorii se stal Vladislav Martyniuk z Regionu Panda, druhý byl Lukáš Rybáček z TJ Jiskra Hořice a třetí byl Václav Till z Regionu Panda. Nejlepší dívkou se stala Marie Magdaléna Landsmanová z ŠK Lípa před Adrianou Albrechtovou z Lokomotivy Trutnov.

Podrobné výsledky naleznete zde.

Kategorie č. 2 – 2004 a mladší – rozhodčí Honza Rusnák
Zde hrálo 18 hráčů a žádná hráčka. Nejlépe se soupeři se popral Vojta Šádek z Podzvičinské šachové školy, druhý skončil Ondra Winter z ŠK Lípa a třetí se umístil Pavel Kačirek z Regionu Panda.

Podrobné výsledky naleznete zde.

Kategorie č. 3 – 2006 a mladší – rozhodčí Jiří John
V této kategorii bojovalo 18 hráčů a hráček. Vítězkou této skupiny se stala Anna Voříšková z ŠK ORTEX Hradec Králové, druhý skončil Miloš Bednář ze ŠŠPM Lipky a třetí skončil Michal Špriňar také ze ŠŠPM Lipky. Mimo stupně vítězů ale třetí mezi kluky skončil Matěj Komora z ŠŠPM Lipky. Druhá z dívek byla Lada Zelbová z ŠK ORTEX Hradec Králové a třetí skončila Šárka Marxová z TJ Jiskra Jaroměř.

Podrobné výsledky naleznete zde.

Kategorie č. 4 – 2008 a mladší – rozhodčí pan Brož
Zde své souboje předvedlo 17 dětí. Celou tuto kategorii vyhrála Elen Hetfleischová z Regionu Panda, druhý skončil Lukáš Zelba z ŠK ORTEX Hradec Králové a třetí skončil Ondra Svoboda ze ŠŠPM Lipky. Mimo stupně vítězů, ale třetí mezi kluky skončil Viktor Vondruška ze ŠŠPM Lipky. Druhá mezi děvčaty skončila Anna Reschelová z ŠK DDM Třebechovice pod Orebem a třetí byla Nela Kulhavá z TJ Jiskra hořice.

Podrobné výsledky naleznete zde.

Kategorie č. 5 – 2010 a mladší – rozhodčí pan Daniel
V nejmladší kategorii bylo přihlášeno 13 hráčů a hráček. Nejlépe se umístil Jan Daniel Krautschneider z Regionu Panda, druhý skončil Václav Kroulík a na třetím místě (a zároveň i nejlepší dívkou) se umístila Ellen Lukášková z ŠK ORTEX Hradec Králové. Mimo stupně vítězů, ale třetí mezi chlapci skončil František Bažant z Regionu Panda. Mezi dívkami se umístila druhá Eva Archlebová z TJ Hronov a třetí byla Lucie Fibigerová z ŠŠPM Lipky.

Podrobné výsledky naleznete zde.

 

Všem výpravám děkuji za návštěvu v našem městě a se všemi se jistě uvidím na závěrečné Velké ceně 7. 4. 2018, kterou pořádá ŠK Lípa.

Tomáš Ulman
ředitel turnaje
TJ Tatran Hostinné